OK-Stipe

OK-Stipe je osnovan od Stipe Vrandečića i ima sjedište u Pučišćima na Braču koje je poznato po kamenolomima s bijelim vapnencem. OK Stipe zapošljava 25 radnika, uglavnom klesara i bavi se vađenjem, preradom i proizvodnjom kamenih proizvoda za privatne kuće, hotele, vrtove, javne prostore itd.

Stipe Vrandečić i njegov tim također se bave restauriranjem kulturne baštine u Hrvatskoj. Najpoznatiji su klesarski radovi na obnovi spomenika pod pod UNESCOvom zaštitom: Dioklecijanova palača, Jupiterov hram, Zlatna vrata, katedrala sv. Duje u Splitu, zvonik i portal trogirske katedrale, benediktinski samostan sv. Nikole, crkva sv. Petra, kapela sv. Sebastijana, makarski franjevački samostan te desetke zvonika po čitavoj Dalmaciji.

Stipe Vrandečić cijenjen je stručnjak za kamen i čuvar nagrade Zlatni ruku, jedne od najprestižnijih nagrada za obrtništvo u Hrvatskoj. Pored dugogodišnjeg djelovanje u kamenoj industriji, Stipe Vrandečić je vrlo aktivno u Udruzi obrtnika i obrtničke komore Brač u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Također je član Upravnog odbora UO Brača i predsjednik Ceha strojara obrtničke komore Split-Dalmacija.

Pucisca, Insel Brac
Pucisca, Insel Brac
Stone mason school in Pucisca
Stone mason school in Pucisca